Veelgestelde vragen

Navigeer:

De Nacht van het Kind Goede doelen Wat kan ik doen? Mijn donatie Overige vragen

De Nacht van het Kind

Wat is de nacht van het kind?

KiKa, Edukans, Lilliane Fonds en Het Vergeten Kind slaan handen in één en organiseren op 1 juni 2019: De Nacht van het Kind.

Heel Nederland blijft op 1 juni wakker om geld op te halen voor miljoenen kinderen die wereldwijd wakker liggen van hun handicap, verwaarlozing, ziekte, geweld, gebrek aan educatie, gebrek aan eerlijke kansen, kortom gebrek aan gewoon kind kunnen zijn.

Wat gaat er gebeuren tijdens de Nacht van het Kind?

We roepen heel Nederland op om op 1 juni 2019 wakker te blijven voor kinderen die wakker liggen. Tijdens deze nacht vragen wij jou om acties op te zetten en hiermee geld in te zamelen.

Daarnaast zal er gedurende de week van 27 mei tm 2 juni dagelijks aandacht worden besteedt aan de Nacht van het Kind in het programma RTL Boulevard en worden er 3 afleveringen Nachtbrakers bij Concentrate voor Nachtbrakers geproduceerd.

Wordt de Nacht van Het Kind vanaf nu jaarlijks georganiseerd?

Ja wij willen dit evenement jaarlijks organiseren en het liefste elk jaar met nog meer goede doelen.

Waarom wordt de Nacht van Het Kind op 1 juni georganiseerd?

Omdat op 1 juni De 'Internationale Dag van het Kind' (Kinderdag) is. Een feestdag die in verschillende landen op 1 juni wordt gehouden.

Goede doelen

Wat doet KiKa?

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Wat doet Edukans?

250 miljoen kinderen gaan wel naar school, maar leren daar veel te weinig. Overvolle klaslokalen en slecht opgeleide docenten zorgen voor onderwijs van lage kwaliteit. Veel kinderen maken om die reden hun school nooit af. Edukans zorgt onder andere voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide docenten en betrokken ouders. Allemaal succesfactoren om een kind te laten slagen op school!

Wat doet het Liliane Fonds?

Het Liliane Fonds draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook kinderen met een handicap die opgroeien in extreme armoede, al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. Samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maakt het Liliane Fonds kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker.

Wat doet Het Vergeten Kind?

Het Vergeten Kind is er voor kwetsbare kinderen in Nederland die niet de kans krijgen kind te zijn, omdat ze worden ingesloten door problemen in de thuissituatie (door psychische problemen, verslavingen, schulden of onvermogen van ouders). In ruim 50.000 gevallen is de situatie zo onveilig dat ze niet meer thuis kunnen wonen. De stichting strijdt ervoor dat deze kinderen zich veilig kunnen ontwikkelen en dat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij.

Waarom hebben jullie besloten om samen te werken?

Samen kunnen wij meer bereiken dan afzonderlijk. Met het geld dat binnenkomt, help je dus alle kinderen. Het maakt niet uit waar het kind van wakker ligt, er mag gewoon geen enkel kind wakker liggen. Daarom bundelen wij onze krachten. 

Werken de 4 goede doelen vaker samen?

Nee, dit is de eerste keer en een unieke samenwerking! We gaan met deze samenwerking de krachten van de 4 goede doelen bundelen voor kinderen die wakker liggen. 

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

Vorig jaar is De Nacht van het Kind tot stand gekomen. De 4 goede doelen hebben de handen in 1 geslagen voor kinderen die wakker liggen. Met deze unieke samenwerking willen nog meer mensen bereiken en heel Nederland oproepen om wakker te blijven.

Hoe is de campagne gefinancierd?

Alle 4 de goede doelen hebben een bedrag vrij gemaakt om de campagne te financieren. Daarnaast zijn we ontzettend blij met alle samenwerkingen en sponsoren die deze campagne mogelijk maken.

Wat kan ik doen?

Hoe kan ik helpen als particulier?

 • Je kunt een actie opzetten waarmee je geld in kunt zamelen. Zoals bijvoorbeeld een sponsorloop, een nachtelijke carwash of een gesponsorde pyjama party. 
 • Je kunt andermans actie steunen.
 • Je kunt een donatie doen.
Ga voor meer informatie over een actie opzetten naar www.nachtvanhetkind.nl/start-een-actie. Je kunt ook een actie steunen via www.nachtvanhetkind.nl/alle-acties.

Voor vragen neem contact op met: actie@nachtvanhetkind.nl

Hoe kan ik helpen als bedrijf?

Er zijn al veel bedrijven die de Nacht van het Kind een warm hart toedragen. Zij organiseren op 1 juni in de nacht, overdag of in de periode voorafgaand aan de Nacht van het Kind diverse activiteiten. iedere organisatie kan mee doen! Dit kan op diverse manieren:

 • Als product partner: verkoop speciaal voor de Nacht van het Kind een uniek product waarmee je zoveel mogelijk geld ophaalt. V&D Online ging je al voor met een speciaal Nacht van het Kind (glow in the dark) t-shirt! 
 • Diensten/productsponsoring: ook met jouw diensten of producten kun je de campagne van de Nacht van het Kind ondersteunen. Voor een grote landelijke campagne is ontzettend veel nodig. Wil je vanuit jouw organisatie iets beschikbaar stellen? Neem dan contact op! 
 • Promotor/mediapartner: veel media aandacht is natuurlijk belangrijk voor een landelijke campagne. We vragen dan ook zoveel mogelijk mediapartijen een bijdrage te leveren om groots onder de aandacht te komen door het hele land 
 • Eigen acties/initiatieven/activiteiten als bedrijf:  veel bedrijven organiseren in de periode rondom de Nacht van het Kind mooie initiatieven om zoveel mogelijk geld op te halen. Een aantal voorbeelden van initiatieven zijn: 
  • Organiseer een clinic/spinningmarathon 
  • Werk met het hele team een nachtje door en laat je sponsoren / salarisdonatie
  • Organiseer een workshop en nodig al je relaties uit
  • Misschien heeft je organisatie wel een groot zakelijk netwerk waarin je de Nacht van het Kind kan promoten? 
  • Meer inspiratie nodig? Stuur ons een mail via: bedrijven@nachtvanhetkind.nl 
 • Het is ook mogelijk om de Nacht van het Kind direct te steunen met een bedrijfsdonatie. Al vanaf €500,- kunnen we jouw logo op de website van de Nacht van het Kind plaatsen. Meer weten? Neem contact op via: bedrijven@nachtvanhetkind.nl

Hoe kan iemand anders mijn actie steunen?

Dat kan heel eenvoudig door iemand een Tikkie te sturen. Jouw totaalopbrengst kun je vervolgens overmaken naar NL34 ABNA 0503 3333 36. Of je kunt jouw eigen actiepagina aanmaken. Door vervolgens een Tikkie vanaf je pagina te sturen, komen alle donaties op jouw actiepagina terecht.

Hoe kan ik helpen als school?

Je kunt een actie opzetten met je school. Hiervoor is er een speciaal pakket ontwikkeld. Voor meer informatie en/of om het pakket te bestellen, mail naar: scholen@nachtvanhetkind.nl of laat je gegevens achter via www.nachtvanhetkind.nl/scholen

Kan ik alleen maar een actie op 1 juni opzetten?

Nee hoor, je kunt vanaf 31 maart een actie opzetten tot 1 juni.

Mijn donatie

Kan ik zelf het goede doel kiezen waaraan mijn donatie naartoe moet gaan?

Nee, Het is niet mogelijk om binnen de campagne een goed doel te kiezen. In deze campagne halen we juist gezamenlijk geld op voor kinderen die wakker liggen. Binnen elke stichting is gekozen om hun deel van de donaties aan een specifiek doel/deel binnen hun organisatie te besteden.

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Jouw donatie wordt verdeeld over de 4 goede doelen. Binnen de goede doelen wordt het geld aan het volgende besteed:

Stichting Het Vergeten Kind
Jouw bijdrage wordt gebruikt om de kwaliteit van jeugdhulpverlening te verbeteren, maar Het Vergeten Kind organiseert ook leuke activiteiten waardoor ze even al hun zorgen kunnen vergeten en kind kunnen zijn. 

Als er thuis dingen mis gaan, geven kinderen zichzelf daarvan de schuld. Terwijl zij vooral slachtoffer zijn. Het Vergeten Kind wil dat Nederland niet langer wegkijkt, maar tijdig signaleert, effectief ingrijpt en duurzaam helpt. De stichting oefent dagelijks druk uit op overheid en jeugdzorgaanbieders om de situatie voor kwetsbare kinderen te verbeteren, zet projecten op die bijdragen aan een veilige en stabiele thuissituatie én heeft een ‘directe hulp’-programma waardoor deze kinderen even al hun zorgen kunnen vergeten, vrienden kunnen maken en positieve herinneringen krijgen. Voor deze kinderen vaak de hoognodige ‘brandstof’ om het leven weer aan te kunnen.


Stichting Edukans
Jouw bijdrage wordt gebruikt om onderwijs in ontwikkelingslanden te verbeteren.

Stichting Liliane Fonds
Jouw bijdrage biedt duizenden kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden een betere toekomst.
Voor deze kinderen is veel niet vanzelfsprekend: medische zorg, acceptatie door hun familie en omgeving, naar school gaan, spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Lokale partners van het Liliane Fonds zorgen dat deze kinderen steun op maat krijgen in hun eigen omgeving. Zodat ook zij erbij horen, meedoen, gewoon kind kunnen zijn.

Stichting Kika
Jouw bijdrage gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.
Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. We willen niet dat drie van de vier kinderen met kanker genezen. Nee, we willen dat ze allemaal genezen. Om dit te realiseren is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. Onderzoek gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Hoe kan ik geld doneren?

Wil jij de Nacht van het Kind met een eenmalige donatie steunen, dan kan dat snel en veilig via https://www.nachtvanhetkind.nl/doneer

Je kunt kiezen voor een Ideal of Tikkie betaling. Als je kiest voor een anonieme Tikkie betaling, dan kun je hem daarna door tikken, zo kun je jouw vrienden vragen om ook te doneren.

Wil je liever een actievoerder steunen zoek dan hier naar een actie waar jij graag aan bijdraagt https://www.nachtvanhetkind.nl/steun-een-actie

Maak je liever zelf geld over? Dit kan op rekeningnummer: NL34 ABNA 0503 3333 36 ten name van Edukans. Onder vermelding van: De Nacht van Het Kind

Hoe werkt Tikkie?

Via Tikkie kun je jouw vrienden een betaalverzoek sturen om jou te sponsoren. Je kunt je Tikkie versturen via sms, WhatsApp, e-mail of social media. In het betaalverzoek zit een link, waarmee jouw vrienden direct aan jou kunnen betalen via iDEAL.

Op welk rekeningnummer kan ik geld storten?

Het rekeningnummer van de Nacht van het Kind is NL34 ABNA 0503 3333 36. Het rekeningnummer is gekoppeld aan Edukans. Uiteindelijk worden de opbrengsten over de 4 goede doelen verdeeld.

Kan ik cash geld langsbrengen?

Wij raden je aan om het geld te storten op het rekeningnummer van de Nacht van het Kind: NL34 ABNA 0503 3333 36.
Heb je een actie georganiseerd? Dan kun je het bedrag storten op jouw eigen actiepagina.

Ik heb een sms gestuurd, KIND naar 1008, maar de link om te betalen werkt niet.

Bij sommige Iphones kan het zijn dat de link om een donatie te doen niet direct klikbaar is. Je ontvangt na ongeveer 30 minuten een nieuwe link, deze werkt wel gelijk. 

Het lukt mij niet om de sms naar 1008 te sturen, hoe kan dit?

Helaas accepteert niet iedere provider deze sms-dienst. Bij sommige providers kun je dit zelf instellen, je geeft dan akkoord om premium sms te kunnen versturen, bij andere providers kun je het helemaal niet instellen.

Overige vragen

Kan ik alleen maar helpen als ik wakker blijf tijdens de Nacht van het Kind?

Nee hoor! Je mag zeker wakker blijven, maar dat hoeft niet. Je kunt op verschillende manieren een bijdrage leveren.

Is het wel verantwoord om een hele nacht wakker te blijven?

Een nachtje doorhalen kan voor een keertje geen kwaad. Maar je moet het natuurlijk alleen doen als je gezond bent en weet dat je dit aan kunt. Zie je het niet zitten om wakker te blijven? Geen probleem! Dan kun je meedoen aan één van de andere acties die overdag plaatsvinden.

Waarom vragen jullie kinderen wakker te blijven, terwijl jullie juist willen dat kinderen geen slapeloze nachten hebben?

Kinderen hoeven natuurlijk niet de hele nacht wakker te blijven. Ze mogen ook gewoon wat later naar bed. Door één nachtje (of avond) wakker te blijven kunnen kinderen op een leuke manier solidair zijn met al die kinderen die wereldwijd wakker liggen van dingen waarvan ze niet wakker horen te liggen.

Er zijn al zoveel acties in de nacht en dag. Waarom hebben jullie besloten om er nog eentje te bedenken.

Er zijn inderdaad veel acties, daarom bundelen wij (KiKa, Edukans, Liliane Fonds, Het Vergeten Kind) juist onze krachten. Wij zien dagelijks dat kinderen die een steuntje in de rug krijgen, kans hebben op een betere toekomst. Daar doen we 't voor!

Krijgen de ambassadeurs betaald die hier aan mee doen?

Nee. alle BN-ers die hieraan meewerken doen dit vrijwillig. 

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen