Privacy

Privacy Statement Nacht van het kind


Jouw privacy is belangrijk. Daarom handelen wij volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en gaan wij zorgvuldig om met jouw gegevens.

Actievoorwaarden SMS-actie & doneren

Inleiding


De actie Nacht van het Kind wordt georganiseerd door Edukans, Stichting KiKa, Liliane Fonds en Het Vergeten Kind. De actieperiode is van 1 maart 2019 tot 1 juli 2019. Wij zetten ons gezamenlijk in om kinderen in nood te helpen. Hierbij hebben we jouw hulp hard nodig. Om ons werk te kunnen doen werven wij daarom actievoerders, sponsoren en donateurs.

Dit jaar is Edukans verantwoordelijk voor het beschermen van jouw privacy. Dit Privacy Statement is van toepassing op de verwerking van persoonlijke informatie die door actievoerders, sponsoren, donateurs, giftgevers en relaties is verstrekt (hierna: persoonsgegevens). Ook gegevens over bezoek aan en gebruik van de websites van Nacht van het Kind vallen onder dit Privacy Statement.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?


Via verschillende formulieren op de website Nachtvanhetkind.nl, kunnen wij je persoonsgegevens vragen. Dit doet Nacht van het Kind ook als je je bij ons registreert voor het ontvangen van de (e-mail) nieuwsbrief, informatie aanvraagt, informeert naar onze activiteiten, een vraag stelt, reageert op onze website of social media of op een andere manier met ons in contact treedt. Je gegevens worden uitsluitend gebruikt door en voor de actie Nacht van het Kind en worden in geen geval gedeeld met of gebruikt door de vier deelnemende goede doelen Edukans, Stichting KiKa, Liliane Fonds en Het Vergeten Kind. U wordt dus niet naderhand door een van de doelen benaderd.

Nacht van het Kind kan contactgegevens verzamelen zoals naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum en bankgegevens, gegevens over transacties, donaties of deelname, of gegevens die relevant zijn indien je met ons in contact treedt. We kunnen daarnaast informatie verzamelen die je via social media met ons deelt, als je ons liket, meedoet aan een actie of contact met ons zoekt.

In aanvulling op de persoonsgegevens die je zelf verstrekt aan Nacht van het Kind, kunnen wij gegevens verzamelen, vastleggen en verwerken over je gebruik van onze websites. Het gaat hierbij om gegevens over de apparatuur die je gebruikt, de versie van het besturingssysteem en instellingen van het apparaat dat je gebruikt om de websites en sociale media van Nacht van het Kind te bezoeken, alsmede gegevens over het gebruik onze website, zoals het tijdstip waarop je ons bezoekt en de onderwerpen die je bekijkt. Ook bekijken we hoe goed onze nieuwsbrief gelezen wordt door het bijhouden van ‘opens en clicks’.

Jouw persoonsgegevens en derde partijen


Nacht van het Kind verkoopt je persoonsgegevens nooit aan derde partijen. Ook worden jouw gegevens niet gedeeld met de vier deelnemende partijen. Wel maken we in bepaalde gevallen gebruik van systemen of diensten van leveranciers, waarbij het mogelijk is dat de leverancier ook toegang heeft tot gegevens. In alle gevallen zorgen wij ervoor dat deze partijen voldoende waarborgen bieden op het gebied van privacybescherming en beveiliging.

Jouw rechten


Wij gebruiken jouw gegevens om je zo goed mogelijk te kunnen helpen en/of om je schriftelijk, per e-mail of telefonisch te informeren over onze activiteiten. Je kunt altijd en zonder kosten inzicht krijgen in jouw gegevens die door Edukans (namens Nacht van het Kind) worden beheerd en deze gegevens desgewenst aanpassen of laten verwijderen.

Indien je dit wenst kun je eveneens je contact-, adres en bankgegevens van ons in een machineleesbaar formaat krijgen, bijvoorbeeld omdat je deze wilt doorgeven aan een andere instantie. Je kunt ook bezwaar maken tegen het ontvangen van de informatie die we je per e-mail, telefoon, post en/of SMS toe sturen. Dit kan door via telefoon, e-mail of post contact op te nemen met de klantenservice van Edukans.

E-mail


Iedere e-mailnieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden.

Zijn mijn gegevens veilig?


Voor de bescherming van je persoonsgegevens heeft Edukans (namens Nacht van het Kind) fysieke, technische en organisatorische maatregelen getroffen. Edukans maakt gebruik van een beveiligde server die uitsluitend toegankelijk is voor geautoriseerde personen. Eventuele gegevens die je op onze online formulieren invult, worden beveiligd verzonden.

Nacht van het Kind schakelt bij de uitvoering van haar dienstverlening derden in. Voor zover deze derden bij het uitvoeren van hun diensten Persoonsgegevens verwerken, doen zij dit in hoedanigheid van bewerker. Al onze bewerkers worden verplicht om jouw Persoonsgegevens te beschermen. Met al onze bewerkers sluiten wij overeenkomsten waarin wij dit expliciet opnemen.

Cookies


Nacht van het Kind gebruikt cookies om haar websites persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken. Een cookie is een eenvoudig klein bestand dat op de harde schijf van je computer wordt opgeslagen. Hieronder lees je welke cookies wij plaatsen en welke keuzes je hierin kunt maken.

Analytics cookies


Nacht van het Kind maakt gebruik van Google Analytics om informatie te verzamelen over bijvoorbeeld de datum en de tijd waarop je onze websites bezoekt en welke pagina’s je daarop bekijkt. We gebruiken deze gegevens om onze sites te verbeteren, om ‘traffic’-statistieken samen te stellen (zoals de tijden van de dag of de dagen in de week waarop de websites de meeste bezoekers trekt) en om de populariteit van de verschillende onderdelen van de site te meten. Nacht van het Kind gebruikt deze data alleen geaggregeerd en kan deze niet herleiden tot een computer of individu.

Je kunt zelf de ‘Google Analytics Opt-out Browser Add-on’ installeren om te voorkomen dat onze websites informatie over jouw bezoeken doorstuurt naar Google Analytics.

Social media cookies


Via onze websites bieden we toegang tot verschillende sociale media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Met behulp van zogenaamde social plugins kun je onze informatie met anderen delen of aanbevelen. Dit kunnen cookies zijn bedoeld om je gebruikservaring te verbeteren, maar er kunnen ook tracking cookies worden geplaatst die worden gebruikt om surfgedrag over meerdere websites te volgen.

Daarnaast hebben wij buttons en widgets van de sociale netwerken Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn en Instagram, zodat je eenvoudig informatie over ons op sociale media kunt delen. Deze knoppen zijn stukjes code van de sociale media zelf en maken gebruik van een cookie. Deze cookie onthoudt dat je ingelogd bent, zodat je niet elke keer op Twitter of Facebook hoeft in te loggen zodra je iets wilt delen. Om te zien wat social media platformen met persoonsgegevens doen, kun je de privacyverklaringen van Facebook, Twitter, Instagram of Google inzien. Facebook-, Twitter en Instagram-cookies worden alleen geplaatst als je tijdens een bezoek aan de Nacht van het Kind website bent ingelogd op Facebook en hiervoor toestemming geeft.

Door een programma te installeren zoals ‘Disconnect’ voor Chrome en Firefox, kun je deze functie uitschakelen.

Via de links hieronder kun je specifieke informatie vinden over het weigeren van cookies voor de meest gebruikte browsers:

Cookies en Internet Explorer
Cookies en Firefox
Cookies en Google Chrome
Cookies en Safari

Autoriteit Persoonsgegevens


Op grond van de privacywetgeving heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over onze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vragen & opmerkingen


Voor vragen over onze privacyverklaring kun je contact opnemen met onze klantenservice: Edukans, t.a.v. de privacy commissie, Berkenweg 11, 3818 LA Amersfoort, bellen met 033 460 60 10 of mailen aan info@edukans.nl

Wijzigingen Privacy Statement


Edukans behoudt zich het recht voor aanpassingen te doen aan dit Privacy Statement. We adviseren je het Privacy Statement regelmatig te raadplegen, zodat je op de hoogte blijft van eventuele wijzigingen.

Maart 2019

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen