Over ons

Wie zijn wij

Wij zijn KiKa, Edukans, Liliane Fonds en Het Vergeten Kind. Vier goede doelen die zich elke dag – ieder voor zich – inzetten voor kinderen en hun problemen. Voor de Nacht van het Kind hebben wij de krachten gebundeld en is er een unieke samenwerking ontstaan. Een samenwerking waarbij we ons jaarlijks inzetten voor al die kinderen die wereldwijd wakker liggen en we ervoor willen zorgen dat ieder kind weer gewoon kind kan zijn.

KIKA

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Angie heeft leukemie

Angie is 5 jaar en heeft leukemie (ALL). Vooral het eerste jaar van haar behandeling was zwaar; de slapeloze nachten, de dagen in het ziekenhuis en de onmacht. Angie heeft veel nachtmerries gehad van haar behandelingen. Gelukkig gaat het inmiddels iets beter met Angie, en gaat ze vol goede moed het laatste traject van haar behandelingen in.

Edukans

250 miljoen kinderen gaan wel naar school, maar leren daar veel te weinig. Overvolle klaslokalen en slecht opgeleide docenten zorgen voor onderwijs van lage kwaliteit. Veel kinderen maken om die reden hun school nooit af. Edukans zorgt onder andere voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide docenten en betrokken ouders. Allemaal succesfactoren om een kind te laten slagen op school!

9-jarige Asana zorgt fulltime voor de kinderen

Asana woont op het plattenland van Ghana. Twee jaar geleden is het meisje door haar vader uitgeleend aan zijn zus om voor de kinderen te zorgen. Al twee jaar zorgt de negen jarige Asana fulltime voor de kinderen van haar oom en tante.  Als alle kinderen in het dorp naar school gaan, moet zij thuis blijven. Ze ligt er ’s nacht wakker van. “Het is niet eerlijk dat ik het werk van volwassenen moet doen”, vindt Asana. “Ik wil naar school. Ik wil later verpleegster worden, maar dat kan niet als ik de hele dag voor de kinderen moet zorgen.”

Liliane Fonds

Het Liliane Fonds draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook kinderen met een handicap die opgroeien in extreme armoede, al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. Samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maakt het Liliane Fonds kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker.

Cyrus wordt zwaar belemmerd door zijn hersenbeschadiging

Cyrus (17) uit de Filippijnen wordt lichamelijk zwaar belemmerd door zijn hersenbeschadiging. Zowel fysiek als in zijn sociale ontwikkeling. Hij werd gedwongen om te stoppen met school. Cyrus en zijn ouders maken zich zorgen over zijn toekomst. Wie zal voor hem zorgen als zijn ouders er niet meer zijn? Zal hij ooit zijn diploma kunnen behalen en een baan vinden?

Het Vergeten Kind

Het Vergeten Kind is er voor kwetsbare kinderen in Nederland die niet de kans krijgen kind te zijn, omdat ze worden ingesloten door problemen in de thuissituatie (door psychische problemen, verslavingen, schulden of onvermogen van ouders). In ruim 50.000 gevallen is de situatie zo onveilig dat ze niet meer thuis kunnen wonen. De stichting strijdt ervoor dat deze kinderen zich veilig kunnen ontwikkelen en dat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij.

Larissa is al acht keer verplaatst van instelling naar instelling

Toen Larissa 13 jaar was, werd ze uit huis geplaatst. Er was geen goede plek beschikbaar en in anderhalf jaar verhuisde Larissa acht keer binnen de jeugdzorg. 8 keer! Elke keer vreemde mensen, een vreemde kamer en niet weten of en wanneer je weer verplaatst wordt. Voor Larissa is het helder: ‘Jeugdzorg moet beter omgaan met de plaatsing van kinderen als ze niet meer thuis kunnen wonen. Betere, langdurige plekken die passen bij het kind. Luister alsjeblieft naar het kind. De kinderen die uit huis worden geplaatst, hebben het al moeilijk genoeg. Zadel ze niet op met nog meer schade op plekken die ze eigenlijk verder zouden moeten helpen.’ Larissa zit in de jongerenraad van Het Vergeten Kind; The Unforgettables. In de jongerenraad komt zij als ervaringsdeskundige op voor kinderen die hetzelfde meemaken als zij heeft meegemaakt.
Wereldwijd liggen miljoenen kinderen wakker. Vanwege hun handicap, omdat het thuis niet veilig is, omdat ze ernstig ziek zijn of omdat ze niet naar school kunnen. 
Voor al deze kinderen bleef Nederland op 1 juni 2019 massaal wakker tijdens de Nacht van het Kind. Op alle mogelijke manieren is er geld ingezameld, met een geweldige tussenstand als resultaat.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen