Over ons

Wie zijn wij

Wij zijn Kika, Edukans, Liliane Fonds en Het Vergeten Kind. Vier goede doelen die zich elke dag – ieder voor zich - inzetten voor kinderen en hun problemen. Om één keer per jaar iets extra’s te doen voor al die kinderen die wereldwijd wakker liggen om hun problemen, hebben we onze krachten gebundeld, onze dekbedden verstopt en onze wekkers gezet. Want met zijn vieren organiseren we op 1 juni de Nacht van het Kind. Een uniek evenement en een unieke samenwerking. We blijven wakker en we halen geld op om zoveel mogelijk kinderen gewoon kind te laten zijn.

KIKA

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Angie heeft leukemie

Angie is 5 jaar en heeft leukemie (ALL). Vooral het eerste jaar van haar behandeling was zwaar; de slapeloze nachten, de dagen in het ziekenhuis en de onmacht. Angie heeft veel nachtmerries gehad van haar behandelingen. Gelukkig gaat het inmiddels iets beter met Angie, en gaat ze vol goede moed het laatste traject van haar behandelingen in.

Edukans

250 miljoen kinderen gaan wel naar school, maar leren daar veel te weinig. Overvolle klaslokalen en slecht opgeleide docenten zorgen voor onderwijs van lage kwaliteit. Veel kinderen maken om die reden hun school nooit af. Edukans zorgt onder andere voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide docenten en betrokken ouders. Allemaal succesfactoren om een kind te laten slagen op school!

Adisu kan niet meer naar school

Adisu is 9 jaar. Hij ligt wakker, omdat hij sinds kort niet meer naar school kan. Zijn vader stierf en sindsdien zorgt hij voor het vee van de buren om een beetje geld te verdienen. Zijn zusje kan dankzij zijn harde werk naar school. Adisu wil zelf ook dolgraag weer naar school. Hij wil graag leren om vrachtwagenchauffeur worden.

Liliane Fonds

Het Liliane Fonds draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook kinderen met een handicap die opgroeien in extreme armoede, al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. Samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maakt het Liliane Fonds kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker.

Goretti loopt achter in ontwikkeling

Goretti (5) uit Oeganda woont bij oma sinds haar ouders zijn overleden. Oma maakt zich zorgen om het meisje. Ze ligt er wakker van. Goretti loopt ver achter in haar ontwikkeling, praat bijna niet en heeft vaak stuiptrekkingen. Niemand weet wat ze mankeert want ze is nooit onderzocht. Hulp is hard nodig voor Goretti.

Het Vergeten Kind

Het Vergeten Kind strijdt voor een veilig en liefdevol thuis voor kwetsbare kinderen in Nederland. Als dat in het eigen gezin niet kan, is dat enorm ingrijpend in een kinderleven. Opgroeien op een andere fijne plek waar het belang van het kind voorop staat en waar het mag blijven wonen is dan cruciaal. Alleen zo krijgt het kind de kans veilig op te groeien, zich goed te ontwikkelen en volwaardig mee te doen in de maatschappij.

Eva kan niet thuis wonen

Eva is 12 jaar. Al vanaf haar 4e jaar kan ze niet meer thuis wonen. Haar vader kent ze niet en haar moeder heeft psychische problemen. Ze heeft al in 9 verschillende opvanglocaties gewoond in 5 verschillende steden in Nederland. Ze durft zich niet meer te hechten aan mensen, voelt zich vaak eenzaam en heeft last van woedeaanvallen. Ze droomt ervan om op 1 vaste woonplek te mogen blijven waar het fijn en veilig is.
Wereldwijd liggen miljoenen kinderen wakker. Vanwege hun handicap, omdat het thuis niet veilig is, omdat ze ernstig ziek zijn of omdat ze niet naar school kunnen. Op 1 juni blijft Nederland tijdens de Nacht van het Kind massaal wakker om op alle mogelijke manieren geld op te halen voor kinderen in nood. Om al die kinderen weer een goede nachtrust te geven en ze kind te laten zijn. Ook in de weken ervoor kan je al heel veel doen. Dus haal het nachtdier, de supersnoozer, de ochtendmens of alle drie in je naar boven en doe mee. Slapen kan altijd nog! 

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen